8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Policisti no sakarsušas automašīnas pie Spices izglābj zīdaini, vecāki nikni par izsisto stiklu

 
00000
foto: RPP

Rīgā vakar pašvaldības policisti izglābuši zīdaini no sakarsušas automašīnas, savukārt bērna vecāki policistiem draudējuši ar tiesu darbiem par izsisto automašīnas stiklu.

Ceturtdien pie Rīgas pašvaldības policijas darbiniekiem patrulēšanas laikā pieskrēja satraukts vīrietis, kurš pastāstīja, ka tirdzniecības centra “Spice” autostāvvietā pamanījis kādu automašīnu, kurā pusstundu bez pieaugušo klātbūtnes atrodas zīdainis, vēsta RPP.

Ierodoties notikuma vietā, uzmeklēta aculiecinieka norādītā automašīna, kura stāvvietā bija novietota saulē. Priekšējā pasažieru sēdvietā bija bērnu sēdeklītis, kurā atradās zīdainis. Uz bērna spīdēja tieši saules stari. Zīdainis skaļi bļāva, intensīvi elpoja, un viņa sejiņa bija apsārtusi un nosvīdusi.

Ņemot vērā, ka transportlīdzekļa īpašnieks uz vietas neatradās, nekavējoties pieņemts lēmums izsist automašīnas aizmugurējo stiklu, lai neapdraudētu zīdaiņa veselību un dzīvību.

Bērns ar visu sēdeklīti izcelts no sakarsušā transportlīdzekļa un izsaukti mediķi. Bērns elpoja sekli, āda bija apsārtusi un karsta, tādēļ līdz mediķu ierašanās brīdim kārtības sargi uz pierītes uzlika vēsu kompresi.

Notikuma vietā gandrīz vienlaikus ieradās mediķi un bērna vecāki. Zīdaiņa tēvs, ieraugot izsisto logu savam transportlīdzeklim, palika agresīvs un mediķus nelaida bērnam klāt. Ar vecākiem veiktas pārrunas un izskaidrots, ka bērnu līdz septiņu gadu vecumam aizliegts atstāts vienu bez uzraudzības. Turklāt bērns bija atstāts veselībai un dzīvībai bīstamos apstākļos. Pēc pārrunām mediķi cietušo apskatīja un konstatēja, ka hospitalizācija nav nepieciešama. Savukārt bērna vecāki kategoriski atteicās sniegt jebkādus paskaidrojumus par notikušo un draudēja ar tiesu darbiem par izsisto automašīnas stiklu.

Pārrunu laikā ar vecākiem nekas neliecināja, ka viņi būtu alkohola reibumā vai kā citādi varētu kaitēt bērnam, tādēļ nepilnus četrus mēnešus vecais zīdainis nodots abu aprūpē.

Lietas materiāli nosūtīti Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļai, kuras darbinieki izvērtēs vecāku atbildību.

Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka arī tad, ja ārā nav ļoti karsts, saulē atstāta automašīna uzkarst ļoti ātri. Ja šādā automašīnā ir atstāts bērns vai mājdzīvnieks, tas var apdraudēt viņu dzīvību.

AVOTS: FOCUS.LV

 

6 KOMENTĀRI

  1. Un pareizi daríja! UK vai kādā citā ES valstī bērnu uz reiz būtu aizveduši uz aprūpes centru un pašiem vecākiem būtu gaidāmi tiesu darbi!

  2. pareizi policisti darīja MALAČI, bet vecākus abus divus vajadzētu ar žagariem nostrostēt par šādu rīcību

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.