-0.1 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Laika ziņas nedēļai: 29.08.2016 – 04.09.2016

 

dalijas

Laika ziņas nedēļai: 29.08. – 4.09.2016. –  sausi brīži mīsies ar nokrišņiem, kļūs nedaudz vēsāks

 

Nākamajā nedēļā iezīmēsies pakāpeniska pāreja uz agrīnas rudens sākumu. Tiek prognozēts – visas nedēļas garumā uz dienvidiem no Latvijas būs anticiklons vai vismaz paaugstināta spiediena atzars, bet gar ziemeļu pusi no Atlantijas okeāna Krievijas virzienā skries pāris nelieli cikloni. 

Pirmais no tiem nedēļas pirmajās divās dienās atnesīs visai ievērojamus nokrišņus, kas vairāk būs Latvijas ziemeļu daļā, bet dienvidu pierobežā tie gandrīz izpaliks. 

Pazemināsies gaisa temperatūra, pēc aizvadīto brīvdienu karstuma dienas temperatūra ap +18+21 grādiem liksies tāds vēsums. Apmēram šāda gaisa temperatūra pieturēsies dienās visas nedēļas garumā. Vien nākamajās brīvdienās var kļūt par dažiem grādiem vēsāks. Naktis būs salīdzinoši siltas – gaisa temperatūra Latvijas lielākā daļā būs +8+12 grādu robežās,. Nedēļas otrajā pusē vietām, kur skaidrosies, gaiss tumšajās stundās atdzisīs līdz +5+8, salnas gan patreiz vēl neprognozējas. 

Nedēļas vidū iestāsies drusku sausāks laiks, kad saule vairāk uzspīdēs, tā sasildīs gaisu daudzviet līdz +20+21, pēc tam jauns neliels ciklons būs pie mums ar nākamajiem nokrišņiem. Nedēļas otrajā pusē dienas būs ar mākoņiem un agrīna rudens sajūtām. Sēnes labi augs, un ir laiks ķerties pie kartupeļu ražas vākšanas. 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.