Lavaša fani var priecāties – jau kādu laiku pārdošanā atrodams rudzu lavašs, kas ir krietni veselīgāks par to, kas gatavots no baltajiem miltiem.
Lavaša plāksni sagriez trīs vai vairāk vienādās daļās. Uz katras uzsmērē humusu jeb zirņu pastu. Izvēlies pildījumam dārzeņus, piemēram,
a) papriku, olīvas, salātlapas, kukurūzu;
b) gurķus, tomātus, redīsus;
c) zaļos zirnīšus, bietes, burkānus vai
d) citus dārzeņus pēc savas gaumes.
Satin lavašu rullīšos un steidz pasniegt veselīgu uzkodu. Kā alternatīva būs lavašs ar biezpienu un zaļumiem, svētku reizēs – ar šokolādi vai ievārījumu, pagatavojot ēdamu “Latvijas karti” (http://ej.uz/yb6f).