8.2 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

4 padomi, kāpēc un kā mums taupīt savu dzīvības enerģiju

 

 

Nākamais, kā saglabāt enerģiju – “izsekot” negatīvās emocijas. Ikreiz, kad jūs pamanāt, kā jūsos ir, piemēram, uztraukums vai trauksme, niknums vai skumjas, pievērsiet uzmanību šīm emocijām – kas pakāpeniski rodas vai jau ir radušās. Atdaliet sevi no emocijām, paskatoties uz tām it kā no malas, it kā jūs būtu neieinteresēta persona. Nenosauciet un neaprakstiet to, ko jūs novērojat, nesakiet: “es baidos”, “man ir skumji”, “viņš mani saniknoja”. Pilnībā iegrimstiet novērošanā un emociju izdzīvošanā, neanalizējot un necenšoties no tām tikt vaļā.

Viena no svarīgākajām niansēm šajā darbā ir jūsu attieksme pret piedzīvotajām jūtām. Ja dusmas vai trauksme jums ir negatīva emocija, no kurās ir jātiek vaļā, tad tikt no tās vaļā vai mazināt neizdosies. Jebkura nesaskaņa ar realitāti, vienalga, vai tā būtu vēlme pārtraukt būt dusmīgam vai depresijā, skumjas pēc pagātnes vai vēlme būt citur, noved pie iekšējas cīņas, kas, pirmkārt, pastiprina esošo problēmu, otrkārt, rada papildus enerģijas zudumu.

Jāsaprot – jebkura emocija ir adaptēšanās kādiem apstākļiem vai notikumiem, kā likums, tā notiek automātiski un nekontrolējami. Tā nav ne laba, ne slikta. Taču atļaujot emocijai būt, attīstot to vēl vairāk ar domu palīdzību bez jebkāda apzināšanās darba, nozīmē pastiprināt tā negatīvo aspektu, kas rada enerģijas zudumu.

Lasīt tālāk

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.