9 C
Rīga
trešdien, 6 novembris, 2024

Vienkāršā un gardā ķirbju biezzupa

 

kirbju-biezzupa

Es neesmu liela ķirbju piekritēja, bet šo zupu es sauktu pat par garšīgu, tātad tā garšos arī izvēlīgajiem ēdājiem.

Tev vajadzēs:

  • nelielu ķirbi
  • 2 burkānus
  • 5-7 kartupeļus
  • sīpolu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • kūpinātu cauraudzi
  • sāli, piparus

Pagatavošana:

  • Nomizo un sagriez gabaliņos ķirbi, kartupeļus un burkānu, liec visus kopā vārīties ūdens daudzumā, kas apņem katliņa sastāvu – lej ūdeni nedaudz vairāk kā sautējumu gatavojot.
  • Kad dārzeņi ir pa pusei gatavi, pieliec klāt 2 nomizotas ķiploka daiviņas un vāri, līdz dārzeņi ir gatavi.
  • Sagriez gabaliņos cauraudzi un nomizotu sīpolu, sacep tos uz pannas.
  • Gatavos dārzeņus ar visu šķidrumu (tam vajadzētu sanākt kā šķidram sautējumam) sablendē, pēc garšas pievieno sāli, maltus piparus un citas garšvielas, ko “prasās”.
  • Lej šķīvjos, virsū uzliek ar sīpoliem sacepto cauraudzi un pasniedz karstu (auksta ķirbju biezzupa vairs nav pārāk garšīga).
 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.