Es neesmu liela ķirbju piekritēja, bet šo zupu es sauktu pat par garšīgu, tātad tā garšos arī izvēlīgajiem ēdājiem.
Tev vajadzēs:
- nelielu ķirbi
- 2 burkānus
- 5-7 kartupeļus
- sīpolu
- 2 ķiploka daiviņas
- kūpinātu cauraudzi
- sāli, piparus
Pagatavošana:
- Nomizo un sagriez gabaliņos ķirbi, kartupeļus un burkānu, liec visus kopā vārīties ūdens daudzumā, kas apņem katliņa sastāvu – lej ūdeni nedaudz vairāk kā sautējumu gatavojot.
- Kad dārzeņi ir pa pusei gatavi, pieliec klāt 2 nomizotas ķiploka daiviņas un vāri, līdz dārzeņi ir gatavi.
- Sagriez gabaliņos cauraudzi un nomizotu sīpolu, sacep tos uz pannas.
- Gatavos dārzeņus ar visu šķidrumu (tam vajadzētu sanākt kā šķidram sautējumam) sablendē, pēc garšas pievieno sāli, maltus piparus un citas garšvielas, ko “prasās”.
- Lej šķīvjos, virsū uzliek ar sīpoliem sacepto cauraudzi un pasniedz karstu (auksta ķirbju biezzupa vairs nav pārāk garšīga).