Foto - Baiba Buceniece

Foto – Baiba Buceniece

Sastāvdaļas (4 porcijām) – 100 g spāņu desas čorizo vai citas asas kūpinātas desas, 1 sarkanā paprika, 3 daiviņas ķiploka, 1 tējk. kūpinātas paprikas jeb pimento (nopērkams Rīgas Centrāltirgū), 1 tējk. sasmalcināta kumīna, 1 sarkanais sīpols, 150 g melno pupiņu, 1 laims, 500 ml dārzeņu buljona, 2 lauru lapas, 3 ēd. k. rapšu eļļas.

Pagatavošana.

Izmērcētām pupiņām katlā pievieno lauru lapas un vāra, līdz pupiņas mīkstas. Lauru lapas izņem. Pupiņas nokāš, šķidrumu atstāj. Pusi pupiņu sablenderē. Pannā eļļā apcep sagrieztu čorizo desu. Pievieno sagrieztu svaigo papriku, maltu kumīnu, sīpolu, ķiploku, no laima izspiestu sulu un cep vēl 5 min. Visu liek katlā, pievieno pupiņu novārījumu, ieliek atlikušās veselās pupiņas. Ja nepieciešams, pievieno dārzeņu buljonu. Ja vēlas, lai zupa ir veģetāra, desu aizstāj ar kūpināto papriku.

 

praktiski

 
0 Komentāru

Komentēt

Dieviete.lv,  noteikumi, ētikas kodekss, [email protected] 2019

+371 66 66 00 22  Valguma iela 31a, Rīga.

or

Log in with your credentials

Forgot your details?