-2.5 C
Rīga
svētdien, 24 novembris, 2024

Zirņu krēmzupa ar kūpinātu gaļu

 

Sastāvdaļas – glāze šķelto zirņu, 2 kartupeļi, sīpols, burkāns, dažas šķēlītes kūpināta cauraudzīša, kūpinātas cūku ribiņas, pusglāze saldā krējuma (33%), litrs ūdens, sausiņi, augu eļļa, sāls, zaļumi pēc garšas.

Pagatavošana.

Zirņus vispirms noskalo ūdenī 3 reizes, tad iemērc ūdenī uz 2 – 3 stundām.

Sīpolu sagriež pusapļos, burkānu un kartupeļus sagriež gabaliņos.

Katliņā ielej augu eļļu un tajā apcep sagrieztos dārzeņus līdz zeltainai krāsai. Pievieno kūpinātas ribiņas.

Pievieno nomērcētos zirņus. Pielej ūdeni un vāra visu apmēram pusstundu, kamēr zupa ir gatava.

No zupas izņem ribiņas.

Zupu ar blenderi sablendē, pielej saldo krējumu. Visu maisot, atkal uzvāra.

Salej zupu pa šķīvjiem. Virsū liek smalki sagrieztu cauraudzīti vai gaļu no ribiņām. Pievieno mazos gabaliņos sagrieztus sausiņus, pārkaisa ar zaļumiem un mazliet pārlej olīveļļu.

Labu apetīti!

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.