8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Kontrolē savas finanses

 

Rīkojies gudri un vienmēr esi lietas kursā par savu finansiālo stāvokli! Ja ikdienā zināsi, kur paliek tava nauda un kāda summa vēl ir tavā kontā, tev būs daudz vieglāk plānot savus ikdienas izdevumus, kā arī sakrāt iecerēto summu. Bet kā dzīvot tā, lai iekrātu vairāk kā iztērētu? Tev līdzēs pāris Cosmo ieteikumi. Izlasi par paņēmieniem, kā tērēt mazāk!

Pirmkārt, lai izvairītos no kārtējās panikas lēkmes ar nosaukumu “Kur palikusi visa mana nauda?!” mēģini pierakstīt savus izdevumus. Jā, zinām, tas ir apnicīgi, taču tici mums,- ja reģistrēsi visus savus pirkumus, reizēm, pirms iztērēsi lielāku summu, padomāsi, vai kārotā lieta tev patiešām ir nepieciešama. Tas ļaus tev iekrāt vairāk!
Otrkārt, neturi makā lielu daudzumu skaidras naudas. Tā vietā norēķinies ar karti. Kā zināms, ieliekot makā vairākas banknotes, tās neizsakāmu iemeslu dēļ pavisam ātri pazūd.
Treškārt, meklē iespējas ietaupīt. Ik pa laikam iečeko dažādas mājaslapas, kur var uzzināt par atlaidēm pārtikas veikalos, ceļojumu biļetēm vai apģērbiem. Dažkārt tā var atrast patiešām labus piedāvājumus!
Krāj un investē! Iegādājies krājkasīti, kurā ik pa laikam iemet naudu, kas atrodas tavā makā. Tā mēneša laikā iekrāsi labu summu, kuru varēsi iztērēt kādam lielākam un sen kārotam pirkumam. Savukārt, kad tavā kontā iekrājusies lielāka summiņa, noteikti painteresējies, kur savus iekrājumus būtu izdevīgi investēt.

Varbūt arī tev ir kāds īpašs paņēmiens, kā tērēt mazāk un iekrāt vairāk? Padalies ar mums!

 

2 KOMENTĀRI

  1. Tieši otrādi – “Otrkārt, neturi makā lielu daudzumu skaidras naudas. Tā vietā norēķinies ar karti. Kā zināms, ieliekot makā vairākas banknotes, tās neizsakāmu iemeslu dēļ pavisam ātri pazūd.” Maksājot ar karti, tu nejūti kā aiziet nauda.

  2. Tieši otrādi. “Otrkārt, neturi makā lielu daudzumu skaidras naudas. Tā vietā norēķinies ar karti. Kā zināms, ieliekot makā vairākas banknotes, tās neizsakāmu iemeslu dēļ pavisam ātri pazūd.” Maksājot ar karti, tu nejūti kā aiziet nauda.

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.