8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Recepte: Pupiņu kotletes ar sēņu mērci un ceptiem rudens dārzeņiem

 
Foto: Ilze Pētersone/ Praktiski.la.lv

Sastāvdaļas kotletēm – 100 g novārītu (konservētu) pupiņu, 4 ēd. k. ātri vārāmo griķu pārslu, 2 ēd. k. sojas mērces, 1 sīpols, eļļa cepšanai, daiviņa svaiga ķiploka vai ½ tējk. ķiploku pulvera, nedaudz zirņu milti (ja nepieciešams), pipari pēc garšas.

Mērcei – 100 g sēņu (pēc izvēles), 50 ml ūdens, 1 ēd. k. kausētā siera, 2 – 3 ēd. k. ķirbju biezeņa, šķipsniņa kūpinātas paprikas.

Dārzeņiem – rutki, burkāni, riekstu ķirbis, selerija (der jebkuri blīvas tekstūras dārzeņi – daudzums un veidi pēc izvēles), eļļa cepšanai, sāls, pipari – pēc garšas.

Pagatavošana.

Pupiņas saspaida. Griķu pārslas aplej ar verdošu ūdeni, lai tik tikko pārklājas, pievieno sojas mērci un ļauj 3 – 4 min uzbriest. Sīpolu sasmalcina un apcep eļļā brūnu. Samīca visas kotlešu sastāvdaļas, ja masa par mitru, pievieno zirņu miltus. Ar mitrām rokām veido plācenīšus un apcep karstā eļļā no abām pusēm brūnus.

Sēnes sagriež un apcep sausā pannā, līdz sāk suloties, pievieno ķirbju biezeni (vārīts, sautēts vai krāsnī cepts un pēc tam sablendēts ķirbis), kausētu sieru, kūpinātu papriku, ja mērce par biezu, pielej nedaudz ūdens.

Dārzeņus nomizo, sagriež līdzīga izmēra šķēlēs vai salmiņos un karstā eļļā, maisot uz straujas uguns, apcep 10 – 15 min, lai vēl kraukšķīgi un nezaudē krāsu. Ja vēlas, pārkaisa ar sāli un pipariem.

 

Avots: Praktiski.la.lv

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.