8.2 C
Rīga
piektdien, 29 marts, 2024

Recepte: Kā ātri un vienkārši pagatavot kartupeļus mikroviļņu krāsnī

 
Foto: Thekitchn.com/ Lifehacker.ru

Ja tev nav daudz laika gatavošanai, pamēģini kartupeļus izcept mikroviļņu krāsnī – ātri, sātīgi, aromātiski un ļoti garšīgi.

Sastāvdaļas: vairāki kartupeļi, olīveļļa, sāls, pipari.

Pagatavošana:

Kārtīgi nomazgā kartupeļus un nosusini tos. “Actiņu” izgriešana nav obligāta. Ja uz kartupeļiem ir kādi tumšāki plankumi vai bojājumu vietas, nogriez tās.

Pēc tam katru kartupeli sadursti ar dakšu 4-5 reizes no visām pusēm. Ja šo posmu izlaidīsi, kartupeļa miza saplaisās un neizskatīsies visai labi.

Sasmērē kartupeļus ar nelielu daudzumu olīveļļas, pēc tam kārtīgi pasāli un apber ar pipariem. Liec tos uz šķīvja (vai kādā citā traukā, ko droši var likt mirkoviļņu krāsnī) un liec iekšā uz 3-4 minūtēm maksimālā karstumā.

Pagatavošanas laiks ir atkarīgs no kartupeļu lieluma. Pavisam lielus vajadzēs paturēt vēl ilgāk. Tāpēc centies izmantot līdzīga izmēra kartupeļus, tad tie pagatavosies vienmērīgāk.

Izņem kartupeļus no mikroviļņu krāsns, uzmanīgi apgriez otrādi un liec iekšā uz vēl piecām minūtēm.

Kartupeļa gatavību var pārbaudīt ar nazi un dakšu: ja tas ir gatavs, tad tam ir viegli izdurt cauri. Nepieciešamības gadījumā ieliec krāsnī uz vēl vienu minūti.

Ja tu vēlies, lai miziņa būtu kraukšķīga, ieliec kartupeļus jau iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī (220°C) un pacep pāris minūtes.

Pirms pasniegšanas ļauj kartupeļiem nedaudz atdzist.

Var ēst tāpat, var pasniegt ar sautētiem dārzeņiem.

Lai labi garšo!

 

Avots: Lifehacker.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.