2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Kādas galda spēles un rotaļlietas likt bērniem zem eglītes?

 

Tuvojoties Ziemassvētkiem ne vienu vien pieaugušo nodarbina domas par to, ar ko visvairāk varēs iepriecināt mazākos ģimenes locekļus – vai iegādāties LEGO, galda spēles vai kādas citas rotaļlietas. Lūk, pāris ieteikumi, pēc kuriem iespējams vadīties, izvēloties dāvanas bērniem.

Foto: Pexels.com

Atbalstiet bērna hobijus

Pirmkārt, izvērtējiet bērna intereses un līdzšinējos hobijus, piemēram, aktīviem sportotājiem iespējams noderēs jaunas slidas vai skrituļdēlis, bet bērni, kurus saista grāmatu pasaule, noteikti priecāsies par kādu interesantu, jaunu grāmatu. Bieži vien bērnus aizrauj noteiktas rotaļlietas, un tie priecājas par savas kolekcija papildinājumu, piemēram, LEGO cienītāji noteikti zem eglītes gaida jaunu konstruktoru, bet puzļu licēji labprāt saliks kādu jaunu attēlu. Ja iespējams, noskaidrojiet no paša bērna, kas viņa kolekcijai pietrūkst, ja ne – jautājiet padomu bērnu preču veikalos un Jums noteikti ieteiks jaunākos spēļu un rotaļlietu modeļus.

Izvērtējiet dāvanu saņēmēju vecumu

šis padoms vairāk jāņem vērā tad, ja dāvanas meklējiet savu draugu bērniem vai attālākiem mazajiem radiniekiem. Lai dāvanas būtu patiešām noderīgas, tām jābūt atbilstošām bērna vecumam – mazākiem bērniem domātas rotaļlietas visdrīzāk ātri apniks, bet lielākiem bērniem paredzētās spēlēs mazajiem būs grūti izbaudīt. Tādēļ ievērojiet šādas vadlīnijas:

  • Bērniem līdz trim gadiem rotaļlietām ir jābūt drošām, ar lielām detaļām un vēlams tādām, kas attīsta dažādas prasmes;

  • No trim līdz pieciem gadiem, kad bērniem jau ir attīstīta motorika, noderēs dāvanas, kas attīsta pacietību, piemēram, konstruktori;

  • Tuvojoties skolas vecumam noderēs dāvanas, kas ir gan interesantas, gan attīsta skolai svarīgās iemaņas – lasītprasmi un skaitīšanu;

  • No 7 līdz 11 gadiem bērnus jau saistīs dažādas galda spēles, kurās jāsacenšas ar vienaudžiem vai ģimeni.

Savukārt, meklējot dāvanas vecākiem bērniem, ieteicams ņemt vērā bērna hobijus, jo universālu dāvanu nopirkt jau paliks arvien grūtāk.

Foto: Pexels.com

Gan izklaidējoši, gan attīstoši

Trešais padoms, kas būtu jāņem vērā, lai Jūsu dāvinātā rotaļlietas vai spēles bērniem trāpītu desmitniekā, ir tas, ka dāvanām būtu jābūt ne vien izklaidējošām, bet arī attīstītu bērna iemaņas un prasmes, piemēram:

  • Dažādas galda spēles māca dzīvē noderīgas prasmes: “5 sekundes” māca ātru reakciju, “Alias” attīsta iztēli, bet “Monopols” māca gudri rīkoties ar naudu;

  • LEGO konstruktori attīsta gan sīko motoriku, gan iztēli;

  • Dažādas izglītojošās spēles ļauj bērniem apgūt fizikas un ķīmijas pamatprasmes.

Gudri izvēlēta dāvana ļaus bērnam ar to darboties ilgstoši un kopā ar prieku sniegs arī noderīgas zināšanas.

1a.lv – īpaši plašs rotaļlietu un spēļu klāsts

Viegli un ātri atrast dāvanas bērniem būs iespējams interneta veikalā 1a.lv, kas piedāvā visdažādākās spēles bērniem visās vecumu grupās. Pārdomātā veikala preču meklēšanas sistēma ļaus ērti pārlūkot pieejamās rotaļlietas gan pēc to tipa, gan bērna vecuma, cenu diapazona vai popularitātes citu pircēju vidū. Atliek tikai izvēlēties vai iegādāsieties kādu no jaunākajām precēm, vai nošpikosiet no citiem pircējiem un nopirksiet kādu no TOP 100 rotaļlietām. Saņemt iegādātās dāvanas bez papildu maksas būs iespējams kādā no preču izsniegšanas punktiem, bet, ja nav vēlme pašam nekur doties, vienmēr ir iespējams izvēlēties piegādi uz piemājas pakomātu vai līdz pat pašām mājas durvīm.

Lai arī kādas dāvanas būtu padomā – attīstošas rotaļlietas vai jautras galda spēles – ar interneta veikala 1a.lv starpniecību iegūsti tās ātrāk un ērtāk!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Iepriekšējais raksts8 pazīmes, ka viņš tevi mīl
Nākamais rakstsMelleņu siera kūka