14.3 C
Rīga
ceturtdien, 28 marts, 2024

Sabalansē darbus ar labu pašsajūtu!

 

Mēs vienmēr cenšamies būt labākās – darbā, attiecībās, mīlestībā. Taču nereti darāmie darbi un pienākumi sakrājas tik daudz, ka tas iespaido ne tikai attiecības, bet arī atstāj nelabvēlīgas sekas uz mūsu veselību. Kā paveikt visus darbus un justies laimīgai un apmierinātai? Izlasi mūsu padomus!

Apvieno patīkamo ar lietderīgo

Ne vienmēr visi darbi, kas mums jāizdara, sagādā prieku. Viens no risinājumiem, kā paveikt darbu, kas nu nemaz uz priekšu nevedas, ir to darīt reizē ar to, kas pašai patīk. Tev līdz pusnaktij jānosūta priekšniecībai svarīgs dokuments, taču slinkums ņem virsroku? Uzbur sev patīkamu atmosfēru (ar vīna glāzi, uzmundrinošu sejas masku, karstu šokolādi vai ieritinoties siltā segā ar mūziku fonā) un darāmais darbs sagādās daudz lielāku prieku.

Apbalvo sevi

Šis padoms ir lieliska sevis motivēšana. Apsoli sev, ka pēc paveiktā darba varēsi apēst ko garšīgu vai apmeklēt kādu SPA procedūru. Ja aizņemtības dēļ sen neesi satikusi savu labāko draudzeni, ieplāno laiku kopīgam kafejnīcas apmeklējumam. Taču tikai tad, kad darbs būs padarīts. Ja zināsi, ka tevi sagaida kas jauks un patīkams, darbi daudz ātrāk ies uz priekšu.

Iesaisti savu vīrieti

Vīriešiem patīk justies noderīgiem. Tev jāpabeidz kāds studiju darbs, taču vajadzētu jau sākt gatavot vakariņas? Palūdz, lai tavs vīrietis šovakar palīdz ēst gatavošanā, uzsverot, cik svarīgi tas tev ir. Ļauj viņam izpausties. Tikai neaizmirsti mīļotajam pēc tam arī pateikties!

Plāno savu laiku!

Plānošana ir laba lieta. Jau iepriekšējā vakarā saraksti plānotājā nākamās dienas darāmos darbus. Pieraksti cikos un kur tev ir jābūt. Noteikti ierēķini dienas vidū kādu stundu pusdienām un atpūtai, kā laikā centies par darbu nedomāt.

Izmanto interneta priekšrocības

Tu nevēlies pēcpusdienu veltīt savu pienākumu pildīšanai, jo TV tiek rādīts tavs iemīļotais seriāls? Izmanto iespēju seriālu noskatīties kādā interneta vietnē (piemēram, seriāli.id.lv) sev izdevīgā laikā. Tā tu nezaudēsi darbam nepieciešamo laiku un enerģiju.

Nepārpūlies!

Atceries, ka arī tu esi cilvēks. Dari visu pēc labākās sirdsapziņas un tik, cik vari. Taču, ja jūti, ka tas sāk ietekmēt tavu veselību, ir laiks piebremzēt. Produktīvāk darbi tiek padarīti, kad cilvēks jūtas vesels un laimīgs!

Teksts: Madara Ozoliņa

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.