1 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

Miss Latvija fināliste rīko labdarības “pankūku dienu” krīzes centra bērniem

 
Foto: Privātais arhīvs

14.jūlijā Atbalsta centrā bērniem un ģimenēm “Roku rokā” konkursa “Miss un Mister Latvija” fināliste Diāna Zamarina sarīkoja īstus svētkus, kopā ar palīgiem izcepot 6 litrus AS “Balticovo” piešķirto pankūku masu, kas ļāva pabarot un iepriecināt 45 bērnus. Ceptas tika gan pildītās pankūkas ar biezpienu un rozīnēm, gan parastās plānās pankūkas.  

Miss un Mister Latvija 2017 konkursa ietvaros katram dalībniekam bija jāizvēlas labdarības projekts, kurā darboties. Diāna kopā ar vēl trīs konkursa dalībniekiem – Kristīni, Kseniju un Jāni- izvēlējās sadarbību ar centru „Roku rokā”, kuru apmeklē bērni no Rīgas pilsētas Latgales un Zemgales priekšpilsētām, kā arī Centra rajona. Jau 5 gadus šo centru apmeklē vairāk nekā 100 bērni gadā. Miss Latvija finālistes pasniedza bērniem pankūkas ar ievārījumu, krējumu un iebiezināto pienu. Iebiezinātais piens bija īpaši iecienīts, bērni biji gatavi trešo reizi stāvēt rindā, lai varētu dabūt papildus porciju.

Kāpēc tieši pankūku diena? “Bērniem vienreiz dienā centrs nodrošina siltas pusdienas,, pārējās maltītes ir vairāk kā tējas pauzes ar maizītēm. Man pankūkas asociējas ar ģimeni, svētdienas rītiem, ar kopā būšanas laiku, tāpēc gribēju arī šiem bērniem, kuru ģimenēs ne vienmēr valda labvēlīgi apstākļi, radīt šo īpašo sajūtu”, stāsta Diāna.

Diāna ir priecīga par “Balticovo” atbalstu, jo no sarūpētajiem produktiem bez šīs pankūku dienas centram būs iespēja vēl vairākas reizes sarīkot pankūku cepšanu. Uzņēmums projektam kopumā piešķīra 200  augstākās kvalitātes olas un  divas kastes ar gatavo plāno pankūku mīklu. “Izcepām 6 litrus ar gatavo masu, par kuru izrādīja interesi gan vecāki, gan brīvprātīgie centra dalībnieki. Viņi līdz šim bija redzējuši tikai gandrīz gatavās masas, kurām vēl kas jāpievieno, bet šī bija gatava uzreiz cepšanai, kas centram ir ļoti svarīgi laika trūkuma dēļ, jo jāpaspēj ātri un garšīgi pabarot 45 bērnus. Es īpaši esmu aizkustināta, ka bērni izrādīja interesi un iesaistījās pankūku tapšanas procesā. Bērni stāvēja rindā uz pankūku locīšanu, nespējām tik ātri sagādāt jaunas pankūkas, cik liela bija atsaucība. Nācās gan vairākas reizes atgādināt par higiēnu un roku mazgāšanu pirms ķeršanās klāt darbam, bet bērni bija ļoti paklausīgi un sekoja norādēm”, atceras Diāna un turpina:  “Esmu no sirds priecīga par mūsu komandu, kas tik organizēti un kvalitatīvi sastrādājās un īstenoja ideju. Mēs sapratāmies no pusvārda, darbus iepriekš nesadalījām, katrs darīja, kas viņam vislabāk padodas, viens atdalīja olu dzeltenumu no baltumiem, kāds cepa, kāds gatavoju pildījumu.”

Pasākuma iniciatore un galvenā organizatore Diāna Zamarina ir iecavniece, Vice Miss Ogre 2014 un Vice Miss Dimanta Foto 2016. Diāna ikdienā apvieno divas savas kaislības – zobārstniecību un modeles darbu, piedalījusies “Malama Knit” modes skatē Ziemassvētku labdarības pasākuma ietvaros, ko rīkoja dziedātāja Natālija Tumševica. Diāna šobrīd darbojās ne tikai “Roku rokā”, bet arī dzīvnieku patversmē “Ulubele”, ir organizējusi bērniem no bērnu namiem ziemassvētku dāvanas, iesaistās ziedojumu vākšanā Sarkanajam krustam.

Nākotnē Diāna kā zobārstniecības māsa plāno bērniem novadīt lekciju par pareizu mutes dobuma kopšanu, kas mūsdienās ir ļoti svarīga un aktuāla problēma.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.