6.8 C
Rīga
trešdien, 24 aprīlis, 2024

Uzzini, kā droši ceļot vienatnē

 

images-cms-image-000002585

Parasti mēs dodam priekšroku ceļošanai kopā ar draugiem, vecākiem vai mīļoto cilvēku. Tomēr, kad cilvēki vieni paši dodas ceļojumā, to nevar noliegt.

Kā sevi pasargāt ceļojumā laikā, to uzzināsi šajā rakstā.

  1. Dodies uz zināmām valstīm

Ja tu esi nolēmis doties ceļojumā viens pats, tas nenozīmē, ka tev viss jāpamet un jālido prom. Pirmais, ko tev obligāti jāizdara – jādodas uz vietu, kur tu esi jau bijis ar draugiem vai ģimeni. Tad tu lieliski spēsi orientēties pa pilsētu un neapmaldīsies.

  1. Sastādi detalizētu plānu

Pirms dodies ceļojumā, sastādi detalizētu plānu. Mūsdienās internetā ir iespējams rezervēt lidojumu, vilciena biļetes un cita veida transporta biļetes. Kā arī var rezervēt viesnīcas vai dzīvokļus. Kad viss būs rezervēts, noteikti visu izdrukā un reģistrējies online reisos. Tādā veidā tev nevajadzēs stāvēt garās rindās. Par ļaunu nenāks, ja savā blociņā pierakstīsi viesnīcas adresi, kurp dosies, kā arī izdrukāsi karti, kurā būs atzīmēta viesnīcas atrašanās vieta. Tādā veidā tu droši nonāksi līdz savai viesnīcai.

  1. Gadžetus jeb sīkrīkus un juvelierizstrādājumus atstāj mājās

Nav svarīgi, uz kuru valsti tu dosies – ģērbies konservatīvi un atbilstoši laikapstākļiem. Īpaši svarīgi atcerēties šo likumu, it īpaši ja tu brauc uz musulmaņu valstīm. Dārgas, apjomīgas rotaslietas labāk vispār neņemt līdzi. Tā vietā labāk paņemiet līdzi lētu bižutēriju. Tāpat arī ir ar sīkrīkiem. Jaunais iPhone vai planšete ir lielisks palīgs ceļojuma laikā, bet atceries, ka zagļi, ieraugot dārgas ierīces, var tevi apzagt. Līdz ar to tu būsi tikai zaudētājos.

Raksts tapis sadarbībā ar file22457477_mana_liels

Avots: www.pixy.ru

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.