6.7 C
Rīga
sestdien, 20 aprīlis, 2024

Signe Meirāne: “Skrienu, jo mīlu sevi!”

 

Nevienam nav noslēpums, ka aktīvs dzīvesveids ir laimes un panākumu atslēga – galu galā, sportojot tiek uzlabota ne tikai tava figūra un fiziskā sagatavotība, bet arī viss skatījums uz dzīvi. Mājaslapas un žurnāla Četras sezonas redaktore Signe Meirāne mums pastāstīja, kāpēc sports un rūpes par sevi viņas dzīvē ir tik nozīmīgas.


Aizvien vairāk saprotu, ka savu brīvo laiku vēlos veltīt rūpēm par sevi. Es to daru nevis tāpēc, ka mani kaut kas sevī neapmierina, bet kā teica modele Heidi Kluma– “mēs sportojam tāpēc, kas sevi mīlam, nevis ienīstam.”

 

Atradu sev vislabāko. Es neesmu sporta zāles mīļotāja, jo man nepatīk cilvēku pūļi un sajūta, ka esi piesaistīta laikam, tāpēc labprāt izvēlos skriet vai nodarboties ar jogu. Un ar jogu es saprotu ķermeņa izturības trenēšanu, nevis meditāciju. Pareizi izvēlētais treniņu veids sniedz gandarījumu un prieku, kuru novērtē ilgtermiņā. 

 

Motivē rezultāts. Tāpat kā ēst gatavošanā, arī skrienot, man svarīgs ir rezultāts. Taču ne vienmēr nozīmīgs ir attālums, kuru veicu, bet gan mana attīstība, kad varu salīdzināt – kādā ātrumā esmu veikusi distanci, kā mainās mans pulss un kā iegūto rezultātu varu izmantot, lai pilnveidotos.  

 

Tehnoloģiju jaunās iespējas. Viens no labākajiem veidiem, lai sekotu līdzi rezultātu progresam ir „gadžeti”. Šobrīd par manu sportošanas biedru ir kļuvis pulkstenis Samsung Gear Fit. Pirmkārt, tas kalpo kā stilīgs aksesuārs. Otrkārt, tas dokumentē visu man nepieciešamo informāciju, sākot ar noskrieto distanci, ātrumu, pulsu un arī soļus. Esmu kaislīga ceļotāja, tāpēc soļu skaitīšanu noteikti izmantošu plānotājā braucienā uz Ņujorku, kad beidzot uzzināšu, cik lielu attālumu varu veikt vienkārši pastaigājoties. Treškārt, tas ir noderīgs arī ikdienā – ja telefons ir paslēpies kaut kur dziļi somā, tad pulkstenī varu redzēt ienākošos zvanus vai sms un pat atbildēt uz tiem ar iepriekš sagatavotiem tekstiem.  


Labāko rezultātu sniedz brīvība. Ar sportu cenšos nodarboties trīs līdz četras reizes nedēļā, taču jāatzīst, ka sportošanas biežums slēpjas sajūtās. Ja gribu, varu skriet trīs dienas pēc kārtas, bet, ja jūtos slikti, sevi nemoku. Taču ir reizes, kad sevi nedaudz jāpiespiež, bet tad vienmēr palīdz sajūta atceroties, cik labi pēc treniņa jūtos. Arī mūzika ir viens no brīvības simboliem, ko lieliski spēju izmantot skriešanas laikā. Tā spēj iedvesmot, kad tuvojas skriešanas lūzuma punkts, vai nomierināt, kad nepieciešama atpūta. 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.