6.1 C
Rīga
svētdien, 17 novembris, 2024

Salātu recepšu izlase jūsu svētku galdam.

 

stol

Neparasti salāti „Apelsīna šķēlītes”.
Tādi salāti ne tikai izrotās jebkuru galdu, bet arī garšos gan lieliem, gan maziem. Bērni tik tiešām neatteiksies no tāda skaistuma!

Pagatavošana:
Pirmā kārta – 1 liels cepts burkāns ar sīpoliem
Otrā kārta – sagriezta, vārīta vistas fileja (300gr), sasmērējam ar majonēzi
Trešā kārta – sagriezti šampinjoni (mazā burciņa), sasmērējam ar majonēzi
Ceturtā kārta – uz rupjās rīves sarīvēts siers ar ķiplokiem (150 gr), sasmērējam ar majonēzi
Piektā kārta – 4 olu dzeltenumi, sasmērējam ar majonēzi
Sestā kārta – 2 – 3 olu baltumi, mazliet atstāt rotāšanai, sasmērējam ar majonēzi
Pēdējā kārtā liekam uz smalkas rīves sarīvētus vārītus burkānus, ar majonēzi smērēt nevajag, bet no atlikušā olu baltuma izveidojam apelsīnu svītru rakstu.
Ļaujam salātiem ievilkties ne mazāk par divām stundām.
P.S. Noformējot salātus varam izveidot nevis apelsīnu, bet arbūzu. Tā izskatīsies vasarīgāk. Pildījums tāds pats, bet noformējam ar tomātiem, zaļumiem un olu baltumiem – sanāks arbūzs, bet sēkliņas veidojam no olīvām.

Salātu mīļotājiem – salāti „Klavieres”.

Sastāvdaļas:
200 gr vārītas vistas
2 marinēti sīpoli
4 cieti vārītas olas
100 gr siera
100 gr riekstu
majonēze.

Pagatavošana:
Vistu sagriežam kubiciņos
Salātus liekam kārtām lēzenā šķīvī veidojot taisnstūra formu:
rīvētus olu baltumus
olu
majonēzi
sīpolus
rīvētus ābolus
majonēzi
sasmalcinātus riekstus
rīvētus olu dzeltenumus
majonēzi
Salātu rotāšana: veidojam taustiņus no siera un olīvām.

Vieni no garšīgākajiem salātiem „Saulespuķe”.

Sastāvdaļas:
vistas fileja – 300 gr
konservēta kukurūza – 400 gr
olas – 3 gab
marinēti šampinjoni – 200 gr
burkāni – 200 gr
sīpoli
olīvas (nav obligāti)
ovālie čipsi
majonēze.

Pagatavošana:
Vāra burkānus, nomizo.
Smalki sagriež vistas fileju.
Cep augu eļļā (aptuveni 10 min), uzber sāli.
Uz smalkās rīves sarīvē burkānus.
Uz smalkās rīves sarīvē olas.
Smalki sagriež sēnes.
Sagriež sīpolus pusgredzenos.
Uz šķīvja liek fileju, sasmērē ar majonēzi.
Liek burkānus, sasmērē ar majonēzi.
Liek sēnes, sasmērē ar majonēzi.
Liek sīpolus.
Liek olas, sasmērē ar majonēzi.
Liek kukurūzu, apkārt sprauž čipsus.

Elegantie salāti – „Tulpes”.

Sastāvdaļas:
siers „Mocarella” ( var jebkuru mīksto sieru pēc jūsu izvēles)
tomāti
olas
lociņi, salātu vai skābeņu lapas
garneles
majonēze
ķiploki
sāls, pipari pēc garšas
nomizots gurķis.

Pagatavošana:
Iegriežam krusteniski tomāta mizu, ar tējkaroti izņemam mīkstumu un applaucējam ar verdošu ūdeni.
Vārītas olas, sieru, gurķi sagriežam kubiciņos. Garneles pārgriežam uz pusēm. Ķiplokus divas reizes izspiežam ķiploku spiedē, sajaucam ar majonēzi un savienojam ar sagatavotajām salātu sastāvdaļām.
Iegūto maisījumu pildām tomātos – tulpēs.
Tulpju salātus pēc izvēles varam rotāt ar salātu lapām, lociņiem, dillēm, skābenēm…

Oriģināli salāti „Arbūza šķēle”.

Sastāvdaļas:
vistas fileja – 300 – 400 gr
šampinjoni – 300 gr
sīpoli – 1 – 2 gab
olas – 2 – 3 gab
tomāti – 2 – 3 gab
svaigi gurķi – 2 – 3 gab
lociņi – 1 buntīte
cietais siers – 100 – 150 gr
olīvas.

Pagatavošana:
Vistas fileju vāra, smalki sagriež.
Sēnes un sīpolus sagriež kubiciņos, apcep augu eļļā, kurai pievienots sviests.
Olas vāra, sagriež kubiciņos.
Liek kārtām: vistas fileja – krējums – sēnes, kurām pievienoti cepti sīpoli – krējums – vārītas olas – krējums.
Rotāšana:
Smalki sagriezti tomāti, gurķi – sagriezti salmiņos plus dilles, rīvēts siers, olīvas.

Salāti „Maigums”.

Sastāvdaļas:
500 gr vistas filejas
1 sīpols
300 gr šampinjonu
50 gr žāvētu plūmju
150 gr cieta siera
100 gr valriekstu vai ciedru riekstu
250 gr majonēzes
2 ēdamkarotes augu eļļas cepšanai.

Pagatavošana:
Salātus liekam kārtām:
Smalki sagriežam žāvētās plūmes.
Smalki sagriežam vistas fileju, pievieno majonēzi.
Cepti šampinjoni ar sīpoliem
Rīvētas, vārītas olas, pievienojam majonēzi.
Rīvēts siers.
Valrieksti.
Rotājam kā parādīts attēlā vai pēc saviem ieskatiem.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.