6.8 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

Laša un avokado salāti

 

lazac01

Šos maigos salātus jūs variet pamēģināt Norvēģijas plašumos, tur, kur lasis vienmēr ir brīnišķīgi svaigs un tiek sālīts tieši pēc izvilkšanas no jūras. Garšīgi, aromātiski un ļoti vienkārši salāti ar lasi un avokado ir biežs viesis uz eiropiešu galda, tie iegaršojušies arī Anglijā, Amerikā un Zviedrijā un šodien mēs ar prieku padalīsimies ar vērtīga ēdiena recepti.

Sastāvdaļas:
Laša fileja bez kauliem, mazsālīta – 400 grami
Avokado – 1 gab
Mango – 1 gab
Bulgāru sarkanais pipars ( saldais) – 1 gab
Baltais sīpols – 1 gab
Čilli pipars – 1 gab ( ne garāks par 2 cm)
Malti melnie pipari – pēc garšas 
Sojas mērce – 1 ēdamkarote vai pēc garšas
Citrons – ½

Pagatavošana:

1. Mazsālīto laša fileju noskalojiet zem auksta tekoša ūdens no liekiem sāls gabaliņiem, uzlieciet uz virtuves dēlīša un nedaudz nosusiniet ar papīra dvieli. Uzmanīgi nogriežam ādu no filejas, sagriežam fileju mazos gabaliņos 1×1 cm vai mazākos un ieliekam dziļā bļodā. Notīrām sīpolu, pipariem nogriežam galu un izberam sēkliņas. 
2. Nomazgājiet sīpolu, piparus, mango, citronu un avokado. Nosusiniet nomazgātās sastāvdaļas ar papīra dvieli. Divi veidu piparus un sīpolu sagrieziet kubiciņos apmēram 1 cm diametrā. Avokado pārgriežat gareniski, ņemiet ar tīrām rokām un pārplēsiet augli uz pusēm. Ar naža palīdzību izņemiet kaulu, nomizojiet un sagrieziet kubiciņos 1×1 cm. Tādā pašā veidā sagatavojiet mango, visas sagrieztās sastāvdaļas salieciet bļodā pie laša.
3. Visu samaisiet, tad ņemiet citronu un pārgrieziet uz pusēm. Ņemiet vienu citrona daļu un izspiediet sulu tieši bļodā pie jau gandrīz gataviem salātiem.
4. Lai salāti būtu pikanti un aromātiski jāpievieno garšvielas. Šajā receptē tiek izmantoti tikai melnie maltie pipari, bet jūs variet likt arī citas jums tīkamas garšvielas. Apkaisiet salātus ar maltiem melnajiem pipariem pēc garšas.
5. Šajā gadījumā neizmantojām sāli, jo lasis jau ir mazsālīts, bet lai piedotu salātiem rozīnīti jāpievieno sojas mērce. Galvenais nelieciet mērci par daudz, atcerieties, ka zivs jau ir sālīta. Pievienojiet sojas mērci un vēlreiz uzmanīgi samaisiet. Tagad palikušas tikai dažas nianses. Ņemiet mazu pialu, uzlieciet salātus un ar karoti nedaudz pieblietējiet. Uzlieciet masai virsū plakanu šķīvi, un ar vieglām kustībām apgrieziet tā, lai salāti ir uz šķīvja, bet piala ir virspusē. Dažas reizes pagrieziet pialu pulksteņa rādītāja virzienā un uzmanīgi paleciet viņu, jūsu salāti uz šķīvja izskatīsies kā neliels skaists pauguriņš. Kā viņu noformēt būs atkarīgs no jūsu fantāzijas un vēlmēm.
6. Laša un avokado salātus pasniedz istabas temperatūrā, izkārto uz liela plakana šķīvja kaudzītē. Tāpat kā pie visiem zivju un dārzeņu ēdieniem, arī pie šī piestāvēs baltie vai rozā pussaldie vīni, vai arī maiga sula, piemēram, no baltajām vīnogām.

Padomi:
– Šādus salātus jūs variet gatavot no jebkurām maz asakainām, mazsālītām, sarkanajām zivīm.
– Garšvielu izvēli šim ēdienam varētu papildināt ar kaltētu rozmarīnu, salviju, piparmētrām, kaltētiem pētersīļiem, majorānu, timiānu, estragonu un daudzām citām, kuras piemērotas zivju ēdieniem.
– Šos salātu var jaukt arī ar majonēzi, olīveļļu, augu eļļu.
– Neaizmirstiet, ka zivīm, augļiem un dārzeņiem vienmēr jābūt atsevišķiem virtuves dēlīšiem un nažiem!

Labu apetīti!

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.