6.1 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

Cilvēka prasmes un dievišķas zīmes, iespējams, ir NLO izpausmes

 

NLO un senie jūdu teksti

Vieni no populārākajiem stāstiem par NLO ir atrodami no seno jūdu leģendām un hronikām sakompilētajā kristiešu Bībelē, kas pauž par dažādām ārpuszemes izcelsmes parādībām un atnācējiem no kosmosa.

Pētnieki vērš uzmanību uz “ugunīgu un mākoņainu stabu”, kas kalpojis kā dievišķīgs ceļrādis leģendārajā jūdu izceļošanā no Ēģiptes, saskatot tajā skaidri izteiktu NLO izpausmi. Tāds pats hipotētiskais piemērs esot tā dēvētās Jēkaba debesu kāpnes. Tāpat ārpuszemes izscelsmes iedabu attiecina arī uz “četrām dzīvām radībām”, kuras ievērojis Ecekiēls, kas “pārvietojušās kā rati” un “spīdējušas bronzā”. Simboli ērgļa, lauvas, bifeļa un cilvēka veidā sastopami ar senatnes Tuvo Austrumu bareljefos un atkal no jauna parādās saistībā ar tā dēvētajiem četriem evaņģēlistiem.

Bet, iespējams, gadījums ar Enohu ir visinteresantākais. Viņš paudis, ka viņš tāpat kā pravietis Ilija paņemts debesīs, no kurienes redzējis Zemi no augšas, no ļoti liela attāluma debesīs. Viņš Zemi aprakstījis kā sfēru. Enoha grāmata pieskaitāma tā devētajiem apokrifiem, kas savulaik dažādu iemeslu dēļ nav iekļauti galvenajā kompilācijā, tāpēc daudzi vēl joprojām apšauba šā dokumenta autentiskumu. Tostarp tā dēvēto Betlēmes zvaigzni un mākoni, kas “nācis pāri Jēzum”, pētnieki arī uzskata par ārpuszemes izcelsmes kosmisku parādību, turklāt drosmīgākie izvirza pieņēmumu, ka galvenais kristiešu pielūgsmes objekts pats arī ir citplanētiešu būtne.

Šveiciešu zinātnieks Ērihs fon Dēnikens un pēc viņa vēl ļoti daudzi pētnieki uzdrošinājās rakt jau krietni vien dziļāk, meklējot un atrodot tajā pašā Bībelē virkni faktu par senatnes NLO. Piemēram, Derības šķirstu viņi salīdzina ar elektrisko kondensatoru, Sodomas un Gomoras iznīcināšanu – ar atombombardēšanas rezultātu, leģenda par “dieva dēliem”, kas “aplaimojuši cilvēku meitas”, interpretēta kā apzināta starprasu krustošanas programma un tamlīdzīgi. Tāpat skaidrots arī Ilijas ugunīgo ratu fenomens, kam piemīt ievērojama loma citā jūdu mistiskajā mācībā Kabalā, paziņojot, ka tas bijis visīstākais NLO. Bet “taisnības valdnieks” Melhisedeks pasludināts par absolūtu ārpuszemes izcelsmes būtni, un sastapšanās ar “eņģeļiem” pozicionētas kā kontaktēšanās ar kosmiskajiem ceļotājiem.

Lasīt tālāk

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.