2.2 C
Rīga
piektdien, 19 aprīlis, 2024

HUMORĪGI – sliktas ziņas kaķu mīļotājiem: 12 iemesli, kāpēc tavs mīlulis patiešām ir īsts kretīns

 

3. Kad kaķis glaužas gar tevi, tas nenozīmē, ka tu viņam patīc

Laba sajūta, vai ne, kad tas kretīns kaķis beidzot jūtas pietiekami atmaidzis, lai paglaustos gar tevi, bet, iespējams, būsi izbrīnīts, uzzinot, ko tas nozīmē patiesībā: tā kaķis vēlas darīt zināmu, ka esi viņa īpašums!

Kaķis nemeklē fizisku kontaktu, lai pavēstītu, ka tevi mīl, bet to, ka tu esi viņa īpašums, jo tagad uz tevis ir viņa smaciņa. Kaķiem ir pārsteidzoši asa oža, un viņi cits citu pēc tās lieliski atpazīst. Kad kaķis gar tevi glaužas, viņš paziņo citiem kaķiem, ka šī ir viņa teritorija.

4. Antisociālais kaķis pat nav gudrākais mājas mīlulis

Suņi, iespējams, ir gudrāki nekā kaķi, jo viņi prot draudzēties. Oksfordas Universitātes pētījumā secināts: suņiem kā sabiedriskākiem dzīvniekiem attīstījušās lielākas smadzenes, lai adaptētos socializēšanās kultūras prasībām.

Kaķi, no otras puses, labāk jūtas izolētākā apkārtnē, tāpēc viņu smadzenes laika gaitā nav kļuvušas tik attīstītas. Un, ja tev vajadzīgi vēl kādi pierādījumi tam, ka kaķi neprot draudzēties, paskaties video, kā viņi mēģina iekarot suņu gultiņas vai neļauj suņiem paiet tiem garām.

5. Kaķa “gaisa buču” tu, visticamāk, pat nepamanīsi

Pat mazliet bailīgi: kaķis tevi sveicina, nesteidzīgi blenžot uz tevi. Šis lēnais “acu uzmetiens” vai “kaķa buča” nozīmē – tas, uz kuru kaķis šādi skatās, viņam patiešām patīk. Tomēr uzmanies: ja tavs kaķis ilgstoši lūr uz tevi, tas var nozīmēt, ka viņš sargā savu teritoriju un tu viņam nepavisam nešķieti tajā vēlams. Tā. Un kā to tagad atšķirt?

6. Mīlestība pret kaķi var padarīt tevi par draugu joku objektu

Ja esi sieviete un tev ir vairāk nekā divi kaķi, tu vari just, ka citi uz tevi sāk skatīties kā uz “kaķu tantiņu”.

Amerikas Mājas mīluļu produktu asociācijas pētījumā secināts, ka no 463 kaķu īpašniekiem 80 procenti ir sievietes. Citā pētījumā, kurā piedalījās 4500 cilvēki, tikai 11,5 procenti atzina, ka viņi ir tikai “kaķu mīļotāji” (27,7 procenti atzina, ka viņiem vienlīdz patīk kaķi un suņi).

Miljonāriem un topmenedžeriem biežāk ir suņi nekā kaķi. Protams, tas var liecināt, ka kretīniska ir sabiedrība, nevis kaķi. Bet varbūt arī ne.

Lasīt tālāk

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.