7.2 C
Rīga
ceturtdien, 25 aprīlis, 2024

HUMORĪGI – sliktas ziņas kaķu mīļotājiem: 12 iemesli, kāpēc tavs mīlulis patiešām ir īsts kretīns

 

10. Kaķa parazīts var tevi padarīt atkarīgu no kaķiem

Vēl daži biedējoši fakti par Toxoplasma gondii: šis parazīts vairojas tikai kaķu gremošanas traktā. Kad inficējas citas sugas piederīgais, parazīts tiecas nokļūt atpakaļ kaķī, kas nozīmē, ka toksoplazma ir attīstījusi komplicētu sistēmu, ar kuras palīdzību tā pieslēdzas saimniekorganisma smadzenēm, lai palielinātu iespēju, ka to atkal apēdīs kāds kaķis.

Izskanējuši pieņēmumi, ka tas arī varētu būt iemesls, kāpēc parādījies tāds tēls kā “kaķu tante”, kurai ir milzīgs skaits kaķu. Tā kā toksoplazma spēj ietekmēt inficētā cilvēka garīgo stāvokli, dažiem cilvēkiem varētu attīstīties kaislīga, gandrīz apsēstībai līdzīga mīlestība pret kaķiem. Ar toksoplazmu inficētajiem cilvēkiem novērota pat patika pret kaķu urīna smaku. Jā, jā: kādā no pētījumiem atklāts, ka inficētajiem cilvēkiem kaķu urīna smaka likusies “patīkama”.

11. Kaķi manipulē, liekot lietā murrāšanu

It kā ar visu iepriekš minēto jau nebūtu gana, kaķi arī izmanto murrāšanu, lai tevi vēl vairāk kontrolētu.

Kaķis precīzi zina, ko dara, kad maļ savas dzirnaviņas komplektā ar augstākas frekvences ieņaudieniem. Viņš ar tevi manipulē! Pētījumos pierādīts, ka smalkā kaķa balstiņa ir ļoti līdzīga bērna raudām. Saseksas universitātes zīdītāju vokālās komunikācijas eksperte Karena Makomba veica vairākus testus ar 50 kaķiem un to saimniekiem, lai noskaidrotu reakciju uz kaķa murrāšanu. Kad no murrāšanas tika izņemta augstās frekvences skaņa, viņa ievēroja, ka saimnieka vēlme atsaukties kaķim ievērojami samazinājās. Gala secinājums: kaķis dramatizē un pārspīlē šīs skaņas ar mērķi kaut ko dabūt no saimnieka. Parasti tas ir ēdiens. Gards ēdiens.

12. Kaķis mazgājas, jo domā, ka tu smirdi

Lai gan sava kažoka laizīšana kaķus nomierina, vienmēr atceries, ka svarīgāk kaķim ir savest sevi kārtībā pēc tam, kad esi viņu murcījis – viņš vēlas tikt vaļā no cilvēka smakas.

Un tomēr…

Bet, pat ja kaķi patiešām ir īsti kretīni…

Galu galā nav nekā jaukāka par skaistu, pūkainu kaķēnu!

kitten

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.