2.3 C
Rīga
piektdien, 26 aprīlis, 2024

5 sliktākās lietas, ko paveikt jaunā darbā

 

Apsveicam – tu esi ieguvusi kāroto vakanci! Ir skaidrs, ka jau pirmajā dienā tu vēlies atstāt iespaidu uz vadību un kolēģiem, kā arī pierādīt sevi no vislabākās puses. Lai nekļūdītos tik svarīgā pirmā iespaida radīšanā, izlasi Cosmo padomus!

1. Ierašanās darbā ar tevis ceptajiem, leģendāri gardajiem cepumiem

Ikviens, kurš nogaršo tavus šokolādes cepumus, ir stāvā sajūsmā – kāpēc lai ar kolēģiem būtu citādāk? Taču patiesībā ceptie gardumi tev nepalīdzēs uzlabot tēlu darba vidē. Ja tu visiem pirmkārt asociēsies ar lieliskiem cepumiem, nevis lieliskām idejām, tu šķitīsi mazāk profesionāla.

Tā vietā: Rīkojies tāpat kā vadība. Ja priekšniece reizi pa reizei atnes pašceptu burkānu kūku, arī tu vari ierasties ar saviem gardumiem, taču ne pārāk bieži. Labāk, lai tevi asociē ar profesionālu darbu, nevis cepumiem.

2. Nekavējoties ierosināt pārmaiņas

Bet viņi taču teica, ka grib dzirdēt tavas idejas! Taču patiesībā pat tad, ja cilvēki vēlas pārmaiņas, viņi tās negrib piedzīvot tajā pašā dienā. Turklāt tava revolucionārā pieeja kolēģiem varētu šķist ārkārtīgi kaitinoša.

Tā vietā: Uzdod pieklājīgus jautājumus par darba stilu un pieņemtajiem principiem. Savus priekšlikumus par izmaiņām vari sniegt vēlāk, kad būsi veikusi nepieciešamos novērojumus un izgudrojusi patiešām pamatotus ieteikumus. 

3. Pārāk izteikti centieni sadraudzēties ar kolēģiem

Ja tu būsi pārāk atklāta pret kolēģiem, pirms viņus esi iepazinusi, tas kādā brīdī var nelāgi atmaksāties. Ja viņi izrādīsies neuzticami, tava privātā dzīve ātri var kļūt par biroju baumu galveno tematu un pat nevainīgākais komentārs var tikt izmantots pret tevi.

Tā vietā: pieturies pie draudzīgas patērzēšanas – laika apstākļi, sports un jaunākais zombiju seriāls ir droši temati.

4. Pieņemt projektus bez papildus jautājumiem

Tu droši vien vēlies radīt iespaidu, ka tev viss padodas un tu saproti uzdevumu jau no pusvārda. Taču, piekrītot uzdevumiem, kurus neizproti, tu vari radīt lielas kļūdas. Tas var priekšniekam radīt iespaidu, ka tu esi lieks viņa laika kavēklis.

Tā vietā: Izpēti informāciju pašas spēkiem un centies sadalīt projektu soli pa solim. Pēc tam vizualizē vēlamo gala rezultātu. Tad lūdz priekšniekam, lai viņš paskaidro neskaidrās detaļas. Tu būsi veikusi pietiekami lielu izpēti un pierādīsi, ka vēlies visu padarīt nevainojami.

5. Būt pieejamai jebkurā diennakts laikā

Robežu nolikšana jau pašā sākumā ir ļoti svarīga. Ja tu radīsi iespaidu, ka esi pieejama 24/7, visi ar to arī rēķināsies jebkurā situācijā.

Tā vietā: Pāris nedēļas centies saprast savas darba vietas ritmu, tad uzstādi sev darba dienas limitus. Ja tu neatbildēsi uz e-pastiem pēc 20:00 vakarā un kamēr esi brīvdienās, cilvēki to respektēs.

 

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.