2.3 C
Rīga
sestdien, 27 aprīlis, 2024

5 sieviešu vēderu veidi un padomi kā tos savest kārtībā

 

2.Stresa vēders

2

Šis vēdera veids visbiežāk sastopams perfekcionistiem – cilvēkiem, kuriem vienmēr visa ir par maz un kas nekad nekur nepaspēj. Stresa dēļ šādi cilvēki cieš no tā saucamā kairināto zarnu sindroma, kas izpaužas kā bieža vēdera pūšanās.

Ja jūsu vēders ir šāds, tas nozīmē, ka tauki tajā koncentrējušies nabas apvidū. Tā ir pirmā pazīme tam, ka jūsu organisms ražo pārāk daudz kortizola – hormona, kas liek taukiem uzkrāties tieši apkārt nabai – ilglaicīgai uzglabāšanai. Pilnīgi droša stresa vēdera pazīme ir tad, ja vēders ir ciets, nevis mīksts.

Visdrīzāk šāda vēdera iemesls ir tas, ka jūs ēdat neregulāri, to, kas pagadās un arī tas, ka dzerat pārāk daudz kafijas.

Ātrais plāns tā samazināšanai:

Sāciet agrāk doties pie miera. Vai arī vēlāk mosties. Sievietēm, kas vienmēr maz un slikti guļ, ir traucēts leptīna – hormona, kas regulē apetīti un vielmaiņu, – izstrādes process, skaidro Džeimss. Lūk, kāpēc mēs pārēdamies, kad esam noguruši un kāpēc mums kārojas ko saldu desertā – tāpēc, ka tas dod mums enerģiju.

Pamēģiniet dziļās relaksācijas tehnikas. Meditāciju, jogu, karstu vannu pirms miega – derēs jebkas, kas jūs nomierina. Un vēl. Nedzeriet vairāk par divām tasītēm kafijas dienā.

Necentieties sadedzināt sevi treniņu laikā! Pārmērīga slodze kardiotreniņu rezultātā pastiprina kortizola iztrādāšanos. Tāpēc liela slodze – tas nav jums. Pamēģiniet ko atslābinošu – piemēram, pastaigas, iesaka Džeimss.

Dzeriet minerālūdeni. Tā sastāvā esošais magnijs palīdzēs jums nomierināties un atslābināties. Ja jums negaršo minerālūdens, lietojiet uzturā tumši zaļos lapu dārzeņus un Brazīlijas riekstus.

Galvenais padoms tiem, kam ir šāds vēdera tips:

Kumelīšu tēja un joga palīdzēs jums atslābināties un samazināt kortizola līmeni. Tas palīdzēs jums uzsākt tievēšanas procesu.

 

TAVS KOMENTĀRS

Please enter your comment!
Please enter your name here

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.